facebook

СБУ накрила продуктову схему “ДНР”, яку прикривали гуманітаркою




СБУ і Держфіскальна служба викрили схему ввезення харчів для терористів під виглядом гуманітарки

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

“Дві “благодійні організації” отримали офіційні дозволи на доставку гуманітарної допомоги населенню на тимчасово окуповані бойовиками території. Проте, разом з гуманітарним вантажем вони ввозили й інші товари народного споживання, переважно продукти харчування, які маскували у вантажівках під дозволеною продукцією”, – йдеться в повідомленні.

Продукти харчування незаконно поставлялися до Донецька та Горлівки, а потім товари реалізовувалися через підконтрольні бойовикам точки продажу за суттєво завищеними цінами.

“Частина прибутків від протиправного бізнесу спрямовувалася на фінансування незаконних збройних формувань т.зв. “ДНР”, – зазначають в СБУ

Наразі поставки продукції на тимчасово окуповані терористами території від двох “благодійних організацій” блоковано. А СБУ листом до Міністерства соціальної політики ініціювала виключення цих організацій з відповідного реєстру.Нагадаємо, раніше СБУ затримала поблизу міста Станиця Луганська вісім вантажівок з продуктами та алкогольними напоями, що рухалися в бік окупованої території.

 

 

Читайте також:  У “тривожний список” СБУ потрапив франківський письменник

Шукайте деталі в групі Facebook