facebook

Польща оштрафувала «Газпром» на €50 мільйонів через «Північний потік — 2»

Польський регулятор UOKiK оштрафував російську компанію «Газпром» за небажання співпрацювати у антимонопольному розслідуванні щодо будівництва газопроводу Nord Stream — 2.
Про це повідомляє пресслужба регулятора, пише Бабель.

Розслідування почали через те, що у 2018 році «Газпром» підписав фінансові угоди, які фінансують будівництво газопроводу без згоди від польського регулятора. UOKIK вважає, що ці угоди переслідують ту ж мету, що і створення спільного підприємства і, відповідно, вимагають його згоди. Тоді регулятор предʼявив звинувачення шістьом компаніям:

російській «Газпром»;


швейцарській Engie Energy;
нідерландським Uniper, OMV, Shell і Wintershall.
Під час розслідування президент регулятора запросив у «Газпрому» документи, що стосуються справи, але компанія відмовилася їх надати. Зокрема, UOKiK просив надати контракти, які уклали дочірні підприємства «Газпрому» з іншими компаніями, які фінансують будівництво «Північного потоку — 2».

«Незважаючи на юридичне зобовʼязання співпрацювати з регулятором, компанія не надавала цю інформацію. На мій погляд, це навмисний акт, який повинен був перешкодити продовженню розгляду. Тому я вирішив накласти на «Газпром» штраф у розмірі майже 213 мільйонів злотих [приблизно €50 мільйонів]. Це максимальна санкція, яка передбачена законом», — заявив президент UOKiK Томас Хростний.

Читайте також:  На Прикарпатті за порушення карантину оштрафували “COMFY” і “Фокстрот”

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.