facebook

Зеленський чітко пояснив Авакову, що президент в цій країні лише він – радник голови ОП

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков більше не є загрозою для президента України Володимира Зеленського, адже голова держави «чітко пояснив» йому, хто в країні головний. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода розповів радник з антикризових комунікацій голови Офісу президента Андрія Єрмака Михайло Подоляк.

«Інколи Аваков занадто очевидно намагався перетягнути на себе функції президента. Не знаю, навіщо. Зараз, по-моєму, Володимир Олександрович делікатно, але чітко пояснив, що президент в цій країні він, і лише він, і ключові напрямки визначає лише він, а в Арсена Борисовича – безпека», – розповів Подоляк.

На уточнення Радіо Свобода, коли саме відбулася ця розмова, актикризовий радник голови ОП пояснив, що це – «не питання однієї розмови».

«Це питання поведінкових внутрішніх реакцій. Знаєте, як кажуть: «кулуари». От в кулуарах певним чином люди себе поводять. І мені здається, що оця диспозиція, нова диспозиція, виникла протягом останніх трьох-чотирьох місяців, коли вже точно зрозуміло, що Володимир Олександрович – це серйозний гравець і він прийшов на досить тривалий час (на довший, ніж багато хто думає, але одразу скажу, що ми не говоримо про авторитаризм, поліцейську державу і так далі, ні). І Арсен Борисович теж це зрозумів. І це – дуже добре. Тому що неможливо (ефективно працювати – ред.), коли існує чиясь ілюзія, що він має право перетягувати на себе функції президента», – зазначив Подоляк.

При цьому він додав, що має до Авакова «найтепліші почуття» і вважає, що «він – молодець».

«Втриматися на цій посаді 6 років – це, звісно, крута історія», – розповів антикризовий радник Андрія Єрмака.

Читайте також:  Зеленський повідомив про нові домовленості щодо газу. Для українців відкриються нові можливості

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.