facebook

Медогляди працівників закладів освіти — за бюджетні кошти?

Освітній омбудсмен Сергій Горбачов на своїй сторінці у Фейсбук зауважив, що обов’язкові медичні огляди працівників закладів освіти здійснюватимуть за бюджетні кошти.

Пряма мова Горбачова: «Щороку працівників закладів освіти змушують проходити медичний огляд за власний рахунок. Про це свідчать і моніторинги соцмереж, і звернення, які Служба освітнього омбудсмена отримала цього року. Головна проблема в тому, що органи управління освітою та заклади освіти не закладають кошти на проходження медичних оглядів у бюджетах та кошторисах. Відповідно, договори з закладами охорони здоров’я на проведення медоглядів не укладаються й організація оглядів не здійснюється».



Бориспіль

Начальник управління освіти і науки Бориспільської міської ради Тетяна Павленко зазначила, що випадків, коли працівників закладів освіти міста примушували проходити медогляди за власний рахунок, не було. Павленко зауважила, що для проходження медоглядів за кошти міського бюджету буде проведено відповідний тендер. Відтак, освітяни міста пройдуть медогляди не за власні кошти.

Бориспільський район

У районному управлінні освіти також повідомили, що медогляди проводяться за бюджетні кошти району. Так, ще при формуванні бюджету на це були закладені кошти. У паперах було вказано орієнтовний місяць проходження медоглядів і кількість працівників, які проходитимуть медогляди.

До теми.

Карантин, запроваджений у зв’язку з пандемією CОVID-19, вніс корективи до термінів проходження медогляду.

За інформацією освітнього омбудсмена, на період встановлення карантину та протягом 30 днів після його закінчення дозволяється залучати до роботи працівників без проходження відповідного профілактичного медичного огляду, якщо термін вищевказаного огляду припав на період карантину.
Це зазначено, зокрема, у пункті 3(1) постанови Кабінету Міністрів України від 22 квітня 2020 р. № 291

Читайте також:  Які медогляди повинні пройти учні та вчителі перед 1 вересня: важливе пояснення

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.