facebook

Шестирічну дівчинку вилікували від рідкісного захворювання, спричиненого коронавірусом

Шестирічну мешканку міста Самбір Львівської області вилікували від рідкісної хвороби, спричиненої коронавірусом.
Про це повідомляє Leopolis.news.



Як уточнює видання, сьогодні дівчинка вже вдома – її виписали із Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру Львова. Життю дівчинки ніщо не загрожує. Раніше в неї виявили педіатричний мультисистемний запальний синдром (синдром Кавасакі), який з’являється у дітей як наслідок перенесення коронавірусу. Це перший випадок захворювання в Україні.

Дівчинку спочатку привезли до Львівської обласної дитячої лікарні через сильні болі у животі. Лікарі виключили можливість апендициту та іншої патології й направили до обласної інфекційної лікарні через виявлену висипку на кінцівках. Там лікарі теж виключили наявність інфекції та запідозрили хворобу Кавасакі. Після цього юна пацієнтка опинилася у Західноукраїнському дитячому медцентрі Львова.

“Медики не приховують, що їх насторожив стан та вік дівчинки – 6 років, бо хвороба Кавасакі вражає менших дітей. Світло пролила мама, повідомивши лікарів, що близько місяця тому її донька перенесла пневмонію. Аналіз на виявлення антитіл до COVID-19 підтвердив, що дівчинка таки перенесла цю недугу. Лікар-анестезіолог медичного центру Тарас Борачо розповів, що критичними стали перші три доби, оскільки готувалося протокольне лікування, потрібно було налагодити внутрішньовенну підтримку серця і тиску. Після семи днів в реанімації її перевели в педіатричне відділення, а тепер вже відпустили додому”, – пише видання.

Зараз дівчинка перебуває у нормальному стані, хвороба не передається іншим. Вона загрожує ураженням артерій серця у випадку несвоєчасного виявлення. Цих ознак у дитини не виявили, а в подальшому вона проходитиме періодичні обстеження.

Читайте також:  Вчені знайшли слабке місце коронавірусу

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.