facebook

НАТО не може підтвердити, що бойовики відводять техніку на Донбасі

Про це сказав командувач сил НАТО

bridlav_lenta-ua_net-437x277


Командувач сил НАТО в Європі Філіп Брідлав не підтвердив відведення важкого озброєння бойовиками на Донбасі. Про це він сказав в інтерв’ю “ТСН”.

“Зараз ми не можемо підтвердити відведення військ. Ми бачимо важку артилерію, яка рухається з обох сторін лінії зіткнення. Але ми не знаємо, що відбувається з артилерією на східному напрямку цієї лінії, бо спостерігачам ОБСЄ не дозволяють потрапити туди. Тому ми бачимо, що вони там рухаються, але ми не знаємо, чи вони повертаються назад, або просто змінюють позицію, готуючись для нового зіткнення”, – сказав Брідлав.

Він також зазначив, що Росія продовжує нарощувати військову присутність у Криму.

“Те, що ми бачили, легко охарактеризувати як мілітаризацію Криму. Росія розміщує там дуже передові сили, авіацію, військово-морські сили. Ми бачимо дуже якісні ракетні системи земля-повітря, які покривають радіус до 40 відсотків Чорного моря. Ми бачимо крилаті ракети, які покривають радіус майже всього Чорного моря. Тому, ми бачимо, що Крим вже став плацдармом для подальшого застосування”, – додав Брідлав.

Крім того, він зазначив можливості спільної роботи з Україною у військовій сфері.

“У нас була серія зустрічей із представниками різних держав. І те, що я почув від українських лідерів, як політичних, так і військових,  збіглося з нашим розумінням того, що саме потрібно. Тому є низка можливостей. Я б не хотів порівнювати одну технічну установку з іншого, але йдеться про роботу в сфері розвідки, контрартилерійських систем, поліпшення мобільності на полі бою, і навпаки, перешкода мобільності ворога. Безпечний зв’язок, командний зв’язок – всі ці сфери повинні дати нашим державам, державам Заходу, спільні плоди в подальшій співпраці з Україною”, – сказав Брідлав.

Читайте також:  Росія стягує рекордну кількість військ до кордону з Україною, – Держдеп

Шукайте деталі в групі Facebook