facebook

В Україні набув чинності закон, який спростив роботу ФОПам

Сьогодні, 8 серпня, набув чинності закон про функціонування електронного кабінету для ФОП, який має простили їм роботу. Напередодні закон опублікували у виданні “Голос України”.



Він передбачає скасовання обов’язкової книги обліку доходів для ФОП. Однак ця норма набуде чинності лише з 1 січня 2021 року. “ФОП зобов’язані вести облік доходів і витрат від такої діяльності. Облік доходів і витрат може вестися в паперовому та/або електронному вигляді, в тому числі через електронний кабінет. Типова форма такого обліку та порядок його ведення визначаються центральним органом виконавчої влади, який забезпечує формування і реалізує державну фінансову політику”, А зазначено в тексті документа.

Таким чином, ФОП I−III груп на спрощеній системі оподаткування можна буде вести облік у будь−якій зручній формі − паперовій або електронній − із зазначенням суми доходу за місяць. Підприємцям на загальній системі також дозволили вести облік в паперовому або електронному вигляді, але за типовою формою, визначеною Міністерством фінансів.

Він також скасовує договір про визнання електронних документів для реєстрації у електронному кабінеті платника податків і передбачає відображення податкових повідомлень в електронному кабінеті. Окрім цього, він вносить зміни до Податкового кодексу для створення сприятливих умов для діяльності бізнесу та інвесторів. Зокрема, полегшуються умови податкових перевірок.

Читайте також:  “Хотів зробити їх рабами”: іноземець намагався вивезти українок закордон для “особливої” роботи

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.