facebook

Без масок та в одному кабінеті: у школах починають готуватися до навчального року

Навчальний рік почнеться вчасно. Однак чи для всіх, стане остоточно відомо наприкінці місяця – 28 серпня. Тоді Держкомісія ухвалить відповідне рішення.

На які заходи безпеки чекати заради здорового навчання, пише ТСН.

Держкомісія з надзвичайних ситуацій визначає рівні епідеміологічної безпеки. “Зелений”, “жовтий” та “помаранчевий” означатиме, що школи 1 вересня там запрацюють у звичному режимі. Особливості освітнього процесу мають продумати педагогічні ради шкіл.

Якщо ж рівень епідбезпеки у певних регіонах буде “червоний” – заклади 1 вересня своїх дверей для учнів не відчинять. Діти навчатимуться дистанційно. Рішення про рівні карантину Держкомісія переглядатиме щотижня, залежно від ситуації з коронавірусом.

Про навчання в одній зі столичних шкіл з вересня розповів її директор Віктор Ужицький.

“Ми будемо розробляти так, щоби окремо початкова заходила через одні двері, а старша і середня школи заходили через інші двері центрального входу”, – каже він, додавши, що була зроблена розмітка, яка забезпечує дистанцію для учнів.

Учням – на вході вимірюватимуть температуру. За дотримання правил епідбезпеки відповідатиме керівництво закладу. А безпосередньо у школі мають облаштувати ізолятор. Про всяк випадок. Таким у школі Віктора Ужицького буде медкабінет.

Місцева влада має забезпечувати школи термометрами і дезінфекторами, а підготовку до нового навчального сезону вже перевіряють фахівці Держспоживслужби. Про все побачене доповідатимуть міському департаменту освіти.

У Держпродспоживслужбі пояснили, що маски потрібно носити, але лише, коли дитина виходитиме, скажімо, в коридор. В навчальних кабінетах діти не будуть сидіти у масках.

Також буде відсутнє кабінетне навчання. Тобто, всі предмети будуть викладатись в одному навчальному приміщенні А от як учні будуть харчуватись у школах – в їдальнях чи будуть іти по класах – поки що не відомо.

Читайте також:  Найкраще в житті: MONATIK показав обличчя молодшого синочка в день його народження

Усі ці правила наразі розробляють аби не допустити спалаху коронавірусу. Бо якщо раптом це станеться – окремий клас, де виявлять, наприклад, інфіковану дитину, або й навіть усю школу – можуть відправити на карантин.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.