facebook

Зеленський анонсував три етапи підвищення мінімальної зарплати

В Україні плануються три етапи підвищення мінімальної зарплати. З 1 вересня 2020 року – до 5,5 тис. грн, з 1 січня 2021 року – до 6 тис. грн, з 1 липня 2021 року – до 6,5 тис. грн.



Відповідні плани підтвердив президент Володимир Зеленський, передає пресслужба ОПУ.

Він зазначив, що перше підвищення відбудеться вже 1 вересня 2020 року після ухвалення Радою відповідного закону.

“Другий етап цієї програми – збільшення з 2021 року до шести тисяч гривень. І впродовж 2021 року буде третя частина – ми збільшимо до шести з половиною тисяч гривень”, – сказав він.

За словами президента, після підвищення мінімальної заробітної плати зростуть доходи працівників бюджетної сфери: вчителів, медиків, соцпрацівників, оскільки їхні посадові оклади розраховуються за єдиною тарифною сіткою, прив’язаною до мінімальної зарплати.

Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий зазначив, що профспілки не раз порушували перед урядом і роботодавцями питання щодо підвищення рівня мінімальної заробітної плати. За його словами, нинішня інфляція фактично з’їдає мізерні доходи громадян, і варто було б підвищити мінімальну зарплату до рівня, не нижчого ніж 6,5 тис. грн.

“Президент, коли йшов на вибори, задекларував подолання бідності. Підвищення мінімальних заробітних плат дає нам змогу наближатися до лінії зменшення бідності та її подолання”, – зауважив Осовий.

Голова ФПУ також наголосив, що, за їхніми підрахунками, фонд оплати праці у структурі витрат на виробництво в Україні є дуже незначним – на рівні 5-8%, тоді як у європейських країнах – це 25-30%, тому бізнес має ресурс для підвищення зарплат.

Читайте також:  Зеленський анонсував нововведення для українців. Уже цього року: “Я хочу швидких змін”

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.