facebook

У перші місяці школи можуть перевіряти, як учні засвоїли матеріал на карантині

У Міністерстві освіти і науки України заявили, що у новому навчальному році у школах можуть перевірятися знання, які діти засвоювали при дистанційному навчанні. Це робитимуть завдяки коригуючому навчанню.

Про це йдеться у методичних рекомендаціях щодо навчання.

У МОН рекомендують вчителям приділити більше уваги повторенню вивченого матеріалу, особливо тих тем, які вивчали під час дистанційного навчання.




“У перші місяці 2020 – 2021 навчального року в школи можуть організати так зване “коригуюче навчання”, під час якого вчителі повинні з’ясувати освоєння учнями того матеріалу, який припав на карантин”,
– кажуть у відомстві.

Але оцінки за цю перевірку школярам не обов’язково виставлятимуть до класного журналу, адже це важливо лише для того, аби визначити рівень залишкових знань і вмінь.

Вже аналіз результатів покаже, на що треба звернути більшу увагу, та допоможе спланувати роботу щодо актуалізації окремих тем, систематизації знань, умінь та практики для учнів.

Тривалість періоду такого “коригуючого навчання” кожен вчитель визначає самостійно: попередньо він має запланувати це з урахуванням дистанційного навчання в минулому році.

Читайте також:  Карантин в Україні продовжили до кінця літа

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.