facebook

Лікарі заявили про нову небезпеку COVID-19

Від коронавірусу може врятувати колективний імунітет. Так раніше обнадіювали лікарі з усього світу. Тепер же ситуація трохи змінилася і дану інформацію варто поставити під сумнів. Про це розповів доктор фізико-математичних наук ІгорБровченко, передає видання КП в Україні.



“Надії на колективний імунітет вже не залишилося. До того часу, як буде досягнутий необхідний відсоток хворих, не буде жодних гарантій, що у них збережеться якийсь імунітет”, – пояснив він.

Фахівець вважає, що в даній ситуації важливо, щоб швидко перехворіло 60% населення, тоді є ймовірність формування колективного імунітету. На даний момент Україні до цих цифр далеко.

Також експерт додав, що літо і ультрафіолет не впоралися із завданням, як природне “противірусне”, хоча спочатку багато фахівців саме на це і розраховували.

У свою чергу, лікар України ОльгаГолубовська додала, що восени, швидше за все, почнеться зростання захворюваності, оскільки коронавірус – новий збудник і його походження точно не встановлено.

“І найближчим часом, ймовірно, нас чекає зростання захворюваності, особливо восени, коли додадуться грип та інші сезонні захворювання. Звичайно, коронавірус не буде з нами все життя, але до березня майбутнього року залишиться точно”, – прокоментувала медик.

Читайте також:  "2021 рік може бути гіршим": експерти прогнозують, що буде далі з пандемією COVID-19

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.