facebook

На Закарпатті спалах менінгіту, одна дитина померла

За словами лікаря, у регіоні проблема з доступністю вакцин стоїть гостро



У Закарпатській області на Березнянщині зафіксовані три випадки менінгококової інфекції, одна дитина померла. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив лікар-інфекціоніст Віктор Петров, пише Mukachevo. net.

За словами лікаря, проблема з доступністю вакцин стоїть, як ніколи, гостро і її, чомусь, не вирішують уже який рік поспіль.

«Погане медичне забезпечення регіону, халатність влади та недбалість деяких батьків призводять до таких негативних наслідків вже не вперше, тому закликаю батьків – не нехтуйте здоров’ям ваших дітей!», – звернувся Петров до батьків.

Лікар-інфекціоніст наголосив, що єдиним дієвим засобом захисту від менінгококової інфекції на сьогодні є проведення профілактичного щеплення.

«Рекомендую обирати вакцину з найбільшою кількістю серотипів. Загалом, щеплення дітки переносять добре. У поодиноких випадках спостерігаємо підйом температури, болючість, почервоніння та незначний набряк у місці введення препарату, які швидко проходять. Щеплення вакцинами від менінгіту можна вводити одночасно з іншими вакцинами», – поінформував Петров.

Читайте також:  «Ковідні» біочипи існують: винахід чеських вчених, який може змінити діагностику COVID-19 (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.