facebook

“Україна починається з тебе”: головне з промови президента Зеленського до Дня Незалежності

Президент України Володимир Зеленський привітав українців з 29 річницею Дня Незалежності. Він виголосив емоційну промову на Софійській площі у Києві, де відбуваються урочистості, присвячені цьому святковому дню.



Головні тези з промови президента Зеленського 24 канал зібрав у матеріалі.

Шановні громадяни України, рік тому я розповідав про те, як мій ранок розпочинається з повідомлення від Генштабу України про поранених і загиблих на передовій. Одне повідомлення робить ранок добрим – “поранених – 0, загиблих – 0”. 29 день поспіль мій ранок є дійсно добрим,
– розпочав свою промову глава держави.

Про режим тиші
Так, Зеленський пригадав що в Україні вже 29 днів триває режим припинення вогню на Донбасі.

29 днів, як нема бойових втрат, як українські міста і села не ховають своїх героїв, як дружини і діти чують: “Цілую вас мої рідні, скоро повернусь додому”.

Зеленський також пригадав, як спілкувався із жителями прифронтових територій та запитав у них, чи чули вони про досягнені домовленості. Ті відповіли, що чують вони не новини, а чують саму “тишу”.

У 29 день перемир’я, у 29 річницю незалежності, – нехай дні тиші стануть місяцями, місяці роками, роки століттями, а ті – тисячоліттями миру злагоди і процвітання України,
– побажав глава держави.

Про коронавірус і медиків
За словами Зеленського, 24 серпня – це свято для 65 мільйонів українців по всьому світу.

“Це – день народження нашої мами, незалежної України. Який подарунок для кожної матері є головним? Це – щастя дітей, щоб її діти були здорові. Тому робимо все можливе для боротьби з коронавірусом”, – зауважив Зеленський.

Читайте також:  Зеленський висунув жорсткі вимоги Ірану щодо літака МАУ

За його словами, зараз держава забезпечена всім необхідним для цього, налагодила власне виробництво, відновлює лікарні та лабораторії. Втім, найціннішими Зеленський назвав українських медиків.

Вони наші чарівники і супергерої, тому ми повинні так само ставитися до наших лікарів. Треба поважати їх, бути відповідальними, дотримуватись правил безпеки. Якщо так буде, то я отримаю ще одне радісне після Генштабу смс, цього разу від міністра охорони здоров’я: “За минулу добу в Україні захворілих – 0, померлих – 0”. Вірю, що ми здолаємо вірус і будемо хворіти лише футболом на трибунах, музикою на концертах і мандрівками нашою чудовою країною,
– сказав Зеленський.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.