facebook

Одесит доводив свою невинуватість 7 років та відсудив понад 2 млн грн моральної шкоди

Одесит В’ячеслав Грациотов відсудив у держави більше двох мільйонів гривень. Його з 2010 по 2017 роки звинувачували в перевищенні меж необхідної оборони, а потім повністю виправдали.
Позов Грациотова задовольнив Малиновський районний суд Одеси, повідомляє ТСН.



Державі доведеться сплатити 2 млн грн в якості компенсації моральної шкоди, яку заподіяли незаконні дії правоохоронців, а також відшкодувати 4 тисячі гривень судових витрат.

24 серпня 2010 року правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 121 КК України. Того ж дня В’ячеслава Грациотова затримали. Органи дізнання встановили, що він був учасником бійки 23 серпня 2010 року. В цей день близько 20:00 на площі Соборній між двома чоловіками, Грациотовим і його дівчиною виник конфлікт.

За версією міліції, в процесі розвитку бійки В’ячеслав Грациотов навмисно вдарив ножем одного з чоловіків, що спричинило його смерть. З 24 серпня 2010 року по 10 листопада 2017 року одесит знаходився у статусі спочатку підозрюваного, а потім обвинуваченого та підсудного у кримінальній справі. Його обвинувачували в навмисному заподіянні тяжких тілесних ушкоджень у разі перевищення меж необхідної оборони.

Після тривалого розгляду зазначеної кримінальної справи у суді, Грациотова виправдали у зв`язку із відсутністю у його діях складу злочину, передбаченого ст. 124 КК України. Дії одесита були в межах необхідної оборони без перевищення.

“В тім, за роки, проведені під слідством та судом, доказуючи свою невинуватість, одесит отримав величезну психологічну травму та зазнав моральних страждань. Зазначені моральні страждання були завдані діями органів дізнання, досудового слідства, прокуратури та суду”, — зазначається у рішенні суду.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи.

Читайте також:  Не приймайте ці ліки: Комаровський розповів про небезпечну помилку при головному болі

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.