facebook

Коломия другий тиждень поспіль не виходить з “червоної” зони через весілля – мер

Місто Коломия на Прикарпатті другий тиждень поспіль не виходить із “червоної” зони. Захворюваність серед населення щодня збільшується на 20-30%, лікарні переповнені.
Про це розповів мер міста Ігор Слюзар, повідомляє Суспільне.

За його словами, від учора в місті працююють лише продовольчі магазини та ринки, аптеки, установи банківської та страхової сфери, заклади приватної медичної та ветеринарної практики.




“Ми знаємо джерело захворюваності. Це весілля, які проводилися до восьмого серпня. Ця хвиля підходить до заверешення. Але відзавтра знову починаються весілля. І це знову, коли в селі, в палатці, 500 чоловік, а на жаль, у нас є така традиція. І проконтролювати це… Поліція приїжджає, штрафує. Але коли 500 чоловік-легенів гуляє – з ними вже нічого не можна зробити”,
– зазначив Слюзар.

Він додав, що раніше у місті діяли послаблення, однак головний санлікар області висунув претензію щодо посилення заходів. Інакше Нацгвардія закрила би місто від виїзду. Відтак від учора, 29 серпня, у місті посилил карантинні обмеження.

“Таке рішення було ухвалене. Якщо ми не можемо забезпечити виконання карантинних умов – вступає в силу умова ізоляції населених пунктів від інших територій”, – наголосив міський голова Коломиї.

Читайте також:  З України за 4 місяці депортували 11 "злодіїв у законі", їх залишилося 17, - Троян

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.