facebook

В Івано-Франківську відмовилися посилювати карантин, але дітей відправили на канікули

Мер Івано Франківська Руслан Марцінків заявив, що в понеділок, 31 серпня, на сесії міської ради буде прийнято звернення до уряду з вимогою скасувати внесення міста в “червону” зону. Крім того, в Івано-Франківську буде продовжено канікули для школярів.

Про це він заявив у своєму відеозверненні на Facebook-сторінці.

За словами Руслана Марцінківа, навчання в школах міста та ОТГ відкладається.

“Оголошуємо канікули до 11 вересня школах, а не дистанційне навчання”



, – сказав мер, порадивши ущільнити навчальну програму.

Також міський голова розповів, що змінить режим роботи міський транспорт.

“Громадський комунальний і некомунальним приватний транспорт буде діяти в режимі звичайних маршрутів, але з табличкою” спецперевезення”, – сказав він.

Також Івано-Франківська міська рада звернеться до Київського окружного адміністартівнго суд з позовом про скасування постанови Кабміну про внесення Івано-Франківська в “червону” зону, апелюючи до недавнього рішення Конституційного суду.

“Прийняте Конституційним судом рішення є неоднозначним, але дає нам підстави для цього. Ми вимагаємо скасувати червону зону”, – сказав мер.

Він також розповів, що в даний час в міських лікарнях перебуває 324 особи, які страждають на коронавірус. З них 243 – іванофранківці. При цьому зазначив, що різкого збільшення хворих не спостерігалося.

“Ми не згодні з показниками, які подаються до Києва. Вони не є точними і дуже суб’єктивні. Пацієнтів везуть з усієї області і навіть із Закарпатської області до франківських лікарень, тому у нас така заповнюваність ліжок. На сесії ми звернемося, щоб скасувати червону зону. Вчора говорив з польськими колегами. У них таких зон по містах немає. Якщо і вводиться якась зона, то тільки у великих регіонах”, – зазначив Марцінків.

Читайте також:  У Франківську на Симоненка вночі вибухнула автівка

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.