facebook

Порошенко назвав “ворогів” і “дилетантів” на місцевих виборах

П’ятий президент України Петро Порошенко назвав головних політичних ворогів, які братимуть участь у місцевих виборах.

Виступаючи на з’їзді партії “Європейська солідарність”, її лідер зазначив, що від виборчої кампанії залежатиме й доля України загалом.



“Ми сьогодні зібралися, щоб ухвалити важливе рішення про участь партії в місцевих виборах. Ці вибори тільки формально локальні. Але від результату цієї загальнонаціональної кампанії залежить не тільки справність міської каналізації або якість сільської дороги, а й доля країни в цілому”, – сказав Порошенко.

Лідер “ЄС” зазначив, що насамперед політсила повинна сформувати потужні фракції в усіх облрадах. За його словами, найперше це важливо на півдні і сході країни, щоб мінімізувати результат “Опозиційної платформи – За життя”.

“Наше завдання там – мінімізувати результат ОПЗЖ. ОПЗЖ – це ворог, це п’ята колона, яка свідомо працює на Росію, на Москву, на Кремль, на Путіна”, – наголосив Порошенко.

Також він висловився про партію “Слуга народу”, назвавши її політичними опонентами “ЄС”.

“Щодо “слуг”, це – наші політичні опоненти. Вони – дилетанти, які не здатні керувати країною. Вони розвалили управління державою і несуть таку ж загрозу для місцевого самоврядування. В Україні настане повний колапс, якщо не підстрахуватися професійним місцевим самоврядуванням. Саме таких кандидатів на посади міських голів і голів ОТГ повинна запропонувати “Європейська Солідарність””, – зазначив лідер партії.

Він додав, що на виборах одним із завдань “ЄС” є захист реформи децентралізації.

“”Європейська Солідарність” йде на місцеві вибори для того, щоб захистити одну з ключових реформ нашої команди – децентралізацію, результати якої втілені в нових дорогах, новому транспорті, відремонтованих школах і дитячих садах, освітлених вулицях тощо. Це відбувається не тільки тому, що мери-лідери місцевих партій такі професійні, але ще й тому, що ініційована нашою командою децентралізація дала гроші на місця в інтересах місцевих громад”, – пояснив Порошенко.

Читайте також:  Порошенко обіцяє не допустити вибори в ЛДНР

Лідер “ЄС” додав, що нинішня влада може відібрати це.

“Протягом року вона вже неодноразово запускала свої клешні в кишені громад. Тільки сильна в масштабах всієї України опозиція здатна дати владі по руках. І така опозиція – це “Європейська Солідарність””, – додав Порошенко.

Також політик закликав владу повернути на пенсію першого заступника глави української делегації в ТКГ з питань Донбасу Вітольда Фокіна.

“Претензії у нас абсолютно не до пана Фокіна, а до того, хто його туди призначив. Тому що ця людина виступає від імені України… У разі, якщо в найближчі дні пана Фокіна не повернуть на пенсію, де він перебував останні 28 років, у нас є всі підстави вважати, що запропонована паном Фокіним федералізація України – це те, що вони запропонували – не є особистою фантазією ветерана української політики, а позиція вищого політичного керівництва української держави. А тоді вже зовсім інша розмова”, – зазначив Порошенко.

Продовжуючи тему Донбасу, лідер “ЄС” порадив владі повернутися до дорожньої карти щодо імплементації Мінських угод, а не займатися “умиротворенням крокодила”.

“Ми її (дорожню карту) розробили, погодили з Німеччиною і Францією, і чітко описали Росії послідовність кроків із реалізації Мінських угод”, – зазначив Порошенко.

Він звернув увагу на необхідність введення кроків із безпеки аж до введення миротворців за рішенням Ради безпеки ООН.

“Масовий тиск на (президента Росії Володимира) Путіна, а не “умиротворення крокодила”. Це ніколи ні до чого позитивного не приводило і не призведе. І саме цю позицію підтримали наші західні партнери”, – сказав Порошенко.

Також на думку політика, у процесі підготовки бюджету на 2021 рік необхідно, крім індексацій пенсій, передбачити витрати на освіту і культуру.

Читайте також:  Яка сім’я може претендувати на соціальну допомогу та кому можуть відмовити?

“Рішення нашої команди, яке ми ухвалили ще в 2018 році – це збільшення зарплат учителям на 40 – 70 відсотків. Ви, нові обличчя, зажали обіцяні вами 4 тисячі доларів, віддайте хоч 3 копійки”, – заявив п’ятий президент.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.