facebook

Осінь і зима будуть аномальними: що обіцяють синоптики

До кінця року погода дивуватиме українців



Восени та взимку в Україні будуть чергові аномалії.

Синоптики прогнозують, що вересень радуватиме українців високими температурами. Цього місяця буде дуже спекотно.

Так, синоптик відділу метеопрогнозів Українського гідрометцентру Роман Мурмило пояснив причину чергового потепління.

В Україну прийде суха повітряна маса з напрямків: Північний Кавказ, Кубань, Південне Поволжя, Прикаспійська низовина, пише видання Вести.

Такі погодні умови будуть триматися десь до 5-6 вересня, вважає синоптик. Потім температура знизиться градусів на п’ять, але все ж буде вище кліматичної норми для цього періоду.

Істотного похолодання у вересні не очікується, як і серйозних опадів, – розповів Роман Мурмило.

Завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух розповіла, що жовтень не принесе великих сюрпризів. Не виключені традиційні для цього періоду тумани, а також нічні заморозки.

Осінь буде теплою і сухою, тенденції до потепління клімату у нас виявляються все сильніше. В цьому році вісім місяців, за винятком квітня-травня, були аномально теплими. І очікується, що цей тренд залишиться, – переконана фахівець.

Вона додала, що за оцінками метеорологів 2020 рік може стати найтеплішим за весь період спостережень. Але при цьому ймовірний серйозний дефіцит вологи.

Друга половина осені може «порадувати» сюрпризами у вигляді мокрого снігу. Але через нетипово високу температуру він не затримається.

Взимку, на думку Віри Балабух, нас можуть чекати невеликі морози, відлиги, крижані дощі й відсутність повноцінного снігового покриву, що знову негативно позначиться на водних ресурсах та ранніх польових культурах.

За повідомленням РБК-Україна

Читайте також:  “Нормально так жінку обговорювати? “Сосна”: Клітіна заявила, що “слуги народу” курять “травку” (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.