facebook

“Мамо, як мені жити далі?”: 19-річній українці у жахливій аварії в Польщі відірвало ногу, ще один – загинув

19-річна Тетяна Нікітін з села гори Тернопільської області залишилася інвалідом після страшної аварії, в яку дівчина потрапила в Польщі. Вона їхала на мотоциклі зі своїм співробітником Олексієм. У них врізався автомобіль, за кермом якого була громадянка Польщі. В результаті зіткнення водій мотоцикла загинув на місці, а Тетяна потрапила в лікарню.

Мама Тетяни розповіла кореспондентам ТСН подробиці події. Під час удару дівчина вилетіла з сідла мотоцикла, її відкинуло на 35 метрів від місця зіткнення. В автомобілі польки було відкрито бічне вікно, яке перетворилося на» гільйотину”, що відрубала українці ногу. Крім того, Тетяна отримала складні рани руки, травми хребта та голови. Польські медики вже зробили дівчині 4 операції, а попереду її чекає довга реабілітація.

Тетяна вижила завдяки сусідці, яка стала очевидицею і змогла надати першу допомогу, перев’язавши рану, з якої шмагала кров. Однак жінка не змогла, не встигла допомогти померлому чоловікові.



Мама молодої українки Надія розповіла, що 7 серпня дівчина знайшла роботу на заводі під Варшавою і її зголосився підвезти співвітчизник Олексій, який вже 10 років, як переїхав до Польщі з сім’єю. У 150 метрах від світлофора в селі Отребуси в них врізався автомобіль. Водій виїхала на зустрічну смугу, щоб розвернутися і не пропустила мотоцикл.

“За кермом автомобіля сиділа полька, вона відволіклася на свою дитину, що сиділа на задньому сидінні. У момент аварії у водійки було відкрито вікно. І відразу при ударі відрубало ногу Олексію і моїй дитині. Якби вікно було закрито, може бути, ноги б уціліли. Вона звернула увагу на свою дитину, а мою-покалічила”,- каже Надія Нікітін.

Примітно, що аварія трапилася навпроти будинку, де жив Олексій. Водієм автомобіля виявилася його сусідка. Після зіткнення стали шукати ногу Тетяни і знайшли її в машині. Сусіди хотіли зберегти її, обклавши льодом. Однак її пришити було неможливо, так як рана була занадто глибокою і рваною, а у Тетяни могла початися гангрена.

Читайте також:  Дідусь з Рівного викликав поліцію, бо не мав за що купити їсти

Зараз дівчина проходить лікування та реабілітацію. Перші дні після аварії Тетяна перебувала в комі.

“Вона ще бідна, як прийшла до себе каже: “Мамо-мамо, зроби, щоб у мене нога була, мамо! Як я буду жити без ноги, мама? Я ж не зможу без неї жити”. Я їй кажу, що, донечко, ти жива і будеш жити. Одного разу Бог дав тобі ногу через мене, але більше не може. Ти матимеш ногу, але не таку, як була”,- згадує мати розмову зі своєю покаліченою дочкою.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.