facebook

Лукашенко зважився на немислиме – замахнувся на Україну. Хотів стати президентом. Шокуюча заява пролунала на увесь світ

Поки ще чинний президент Білорусі Олександр Лукашенко, який зіткнувся з масовими протестами в країні через ймовірні фальсифікацій на виборах, ще в 2014 році боявся втратити владу і робив кроки для того, щоб якомога довше залишатися на чолі держави.



Для цього він навіть придумав спеціальний план – очолити якусь «об’єднану державу» України і Білорусі.

Про це в інтерв’ю Onet. pl розповів колишній глава Європейської Ради, та екс-прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск.

«Лукашенко мені тоді подзвонив, я був ще прем’єр-міністром, і прямо запропонував переконати ЄС, що він може бути гарантом мирного вирішення української проблеми. І підтримати його ідею білорусько-українського союзу з ним як президентом двох держав »- розповів глава ЄНП.

Він додав, що така пропозиція пролунала навесні 2014 року.

За словами Туска, Лукашенко тоді натякав, що це єдиний спосіб зупинити Росію в її агресивних намірах.

«Не через турботу про Україну, а через страх втратити владу. Всі тоді боялися, що Росія не зупиниться на анексії Криму, а Лукашенко боявся неконтрольованого розвитку подій, жертвою якого могла стати не тільки Україна, але і Білорусь. І це могло означати і його кінець »- зазначив Туск.

За словами політика, «Лукашенко був, є і буде завжди на своєму боці» і в той час просто промацував, наскільки широке поле для його гри.

При цьому Туск впевнений, що «в українській справі» Лукашенко зіграв позитивну роль, незалежно від того, якими були його мотиви.

Читайте також:  Богдан заявив, що Зеленський не міг не знати про підготовку КСУ скандального рішення

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.