facebook

Тернопіль та Івано-Франківськ у суді оскаржуватимуть “червону зону”

Тернопіль, Івано-Франківськ та ряд інших міст подали до Окружного адміністративного суду Києва позов на уряд з вимогою скасувати “незаконні” карантинні обмеження.
Про це у Фейсбуці повідомив мер Тернополя Сергій Надал, передає Українська правда.



“Тернопіль підтримує судовий позов Івано-Франківська та інших міст до уряду з вимогою скасувати незаконні обмеження, що суперечать Конституції України”, – написав Надал.

У п’ятницю про позов повідомив Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

“Уряд не переглянув “червону” зону для нас. Тому ми подали заяву на Кабмін до Окружного адміністративного київського суду. До цього позову приєднались не лише міста Івано-Франківської області, але й Тернопіль, який з понеділка увійде в “червону” зону”, – заявив Марцінків.

За його словами, у понеділок у Івано-Франківську проведуть засідання міської комісії ТЕБ і НС, на якому планують відкрити дитсадки та школи міста з 14 вересня.

У свою чергу, мер Тернополя Сергій Надал вважає, що уряд хоче загнати Західну Україну в блокаду.

“Мені видається, що в уряді з’явилися нові “постишеві” та “кагановичі”. Вони хочуть загнати у блокаду Західну Україну, бо та відстоює українську мову, висловлює протест проти злочинного здорожчання газу, електрики. Вони діють тими ж методами, що і продзагони під час Голодомору 33 року, коли комуністи оточували села, забираючи останні хлібні крихти, відбираючи засоби виробництва і зрештою голодомором вбили мільйони українців лише тому, що ті хотіли залишатися українцями.

Звертаюсь до послідовників “сталінської політики” – українці будуть захищатися. Ми вміємо це робити. Ми не дозволимо нас знову нищити – свідомо, чи внаслідок злочинної професійної непридатності”, – заявив міський голова Тернополя.

Нагадаємо, що 3 вересня державна комісія ТЕБ та НС затвердили нові зони епідемічної небезпеки COVID-19 – із 7 вересня у “червоній зоні” будуть: міста Тернопіль, Бережани, Чортків і 7 районів Тернопільської області; міста Івано-Франківськ, Коломия, Калуш і 2 райони Івано-Франківської області; міста Біляївка, Ізмаїл та Болградський район Одеської області; місто Дубно та Костопільський район Рівненської області; Великобурлуцький район Харківської області; місто Чернівці й 6 районів Чернівецької області; Бобровицький район Чернігівської області.

Читайте також:  Розшукуваного у Франківську чоловіка, який пішов на роботу та не повернувся, знайшли мертвим

Попри потрапляння до “червоної” зони, у Тернополі не будуть посилювати карантин, заявив мер Тернополя Сергій Надал, хоча сам захворів на COVID-19.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.