facebook

В столицях Італії та Хорватії тисячі людей протестували проти обмежень через COVID-19

Тисячі людей в столицях Італії і Хорватії вийшли на демонстрації проти епідеміологічних заходів влади, акції протесту пройшли в Римі та Заребі. Про це пише DW, передає УНН.



Зазначається, що у центрі Рима в суботу, 5 вересня, пройшла багатотисячна акція противників політики уряду Італії щодо стримування епідемії коронавіруса. Активісти заявляли про “диктатуру в сфері охорони здоров’я” і зажадали скасування всіх обмежень.

“Ми знаходимося в стані війни, і ті, хто нам її оголосив, не щадять нікого”, — йдеться в заяві організаторів акції.

За даними італійських ЗМІ, серед учасників демонстрації були водії таксі, власники готелів, а також представники правоекстремістських партій. Один з учасників демонстративно підпалив фотографію Папи Римського Франциска.

Міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо розкритикував акцію, нагадавши про десятки тисяч жертв від коронавируса SARS-CoV-2 в країні. “Я прошу заперечующих (коронавірус — Ред.), щонайменше, виявити повагу до сімей померлих”, — заявив він.

У столиці Хорватії, в Загребі, в демонстрації противників COVID-обмежень брали участь близько 3 тисяч чоловік. Майже ніхто з них не був в захисних масках та не дотримався дистанції. Поліція не втручалася в хід протестів. Серед відомих учасників і виступаючих були, перш за все, політики і публіцисти вкрай правого спрямування, а також противники щеплень.

Додається, що в Італії за минулу добу виявлено 1,7 тисячі нових випадків зараження коронавірусом, загальний показник інфікованих наближається до 280 тисяч. Від наслідків інфекції померли 35,5 тисячі осіб.

У Хорватії за добу число випадків зараження SARS-CoV-2 зросла на 311 до 11 739 людей, кількість померлих від COVID-19 — на 2 до 197.

Читайте також:  В Італії туристам пропонують безкоштовне житло

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.