facebook

Профспілки: МОН планує зменшити зарплату освітянам

2 вересня на засіданні Комітету з питань освіти, науки та інновацій Верховної Ради Міністерство освіти і науки подало на розгляд проект реформування оплати праці педагогів.



Профспілки вбачають у даному проекті загрозу зниження оплати праці педагогічним працівникам. МОН не погоджувало з освітянською громадськістю ці реформи.

МОН планує переглянути норми Законів України «Про освіту» та «Про повну загальну середню освіту» й скасувати частину постанов Кабінету Міністрів України щодо оплати праці педагогічних і науково-педагогічних працівників.

Якщо будуть скасовані постанови Кабінету Міністрів України від 22.01.2018 № 22 про підвищення посадових окладів та ставок заробітної плати педагогічних працівників на 10% та від 23.01.2019 № 36 про посадові оклади науково-педагогічних працівників на 11%, то заробітна плата освітян суттєво знизиться.

Профспілки відправили листи Комітету з питань освіти, науки та інновацій Верховної Ради України та Міністерства освіти і науки України, у яких заявляють про недопустимість внесення змін до Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про освіту» стосовно встановлення посадового окладу педагогічного працівника найнижчої кваліфікації на рівні 4 прожиткових мінімумів лише за умови фінансової спроможності.

Також Профспілки відмічають, що МОН планує встановити надбавки за престижність педагогічної праці у розмірі 15%, замість теперішніх 30%.

Якщо буде переглянута стаття 24 закону «Про повну загальну середню освіту» з метою скасування всіх доплат та підвищень педпрацівникам, окрім класного керівництва, перевірки навчальних робіт учнів та доплат за наукові ступені і вчені звання, то висококваліфіковані педагоги будуть невмотивовані продовжувати свою діяльність.

Профспілки вимагають не допустити зменшення оплати праці педагогам!

Читайте також:  Податок на розкіш: прикарпатцям надіслали повідомлення із сумою збору за нерухоме майно (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.