facebook

Інтерпол подав у розшук бійців «Азова»

Міжнародна організація Інтерпол почала розшук двох бійців українського полку Нацгвардії «Азов», які є громадянами РФ і воюють на українській стороні в якості добровольців.

0fb4d3cf57f0e4b49cebe2aec26445381435562761


Про це виданню «Росбалт» повідомило джерело в правоохоронних органах.

За інформацією джерела, в розшук Інтерпол подав поки тільки двох бійців «Азова» і назвав їх імена: Роман Желєзнов з позивним Зухель і Артем Широбоков з позивним Єсенін. Інтерпол вніс в свою базу даний відомості про них і інформація про Желєзнова та Шіробокова розміщена на офіційному сайті міжнародної організації.

«Відзначається, що обидва громадянина РФ розшукуються на батьківщині як найманці. Варто відзначити, що список росіян, оголошених СК РФ в розшук за участь у бойових діях на боці українських підрозділів, набагато ширший. Однак Інтерпол поки розмістив у своїх базах відомості тільки про тих осіб, хто служить в «Азові», – йдеться в повідомленні.

Слідчий комітет РФ провів розслідування і дізнався всі подробиці вступу російських громадян до лав українських добровольців. За версією слідчих, росіяни прибули в Україну і вступили переговори з командиром «Азова». Вони погодилися добровільно вступити до лав полку і погодилися брати участь у військових діях на Донбасі «за матеріальну винагороду». Проти них в Росії відкриті кримінальні виробництва за ч. 3 ст. 359 КК РФ (участь найманця у збройному конфлікті або військових діях). Слідчі навіть домоглися рішення суду про арешт Широбокова і Желєзнова.

До слова, російські ЗМІ стверджують, що бійцями полку «Азов» є націоналісти з «неонацистськими» поглядами, ставлення до яких негативне, як в європейських країнах, так і в Росії.

Читайте також:  Увага! Розшукується неповнолітня Марія Балабанова! Укрїнці допоможіть у пошуку! Репост

Шукайте деталі в групі Facebook