facebook

15 років тому Путін планував вступ Росії в НАТО (ВІДЕО)

Ще 15 років тому російський президент Володимир Путін допускав вступ Російської Федерації в НАТО, проте вже тоді він ставив значущу для себе умову: Росія має намір брати участь у прийнятті рішень з питань міжнародної безпеки на рівноправних умовах з ООН і Радбезом.

a4a2c22c85451e94294fac2ec87c48c21435564534


Цю заяву було зроблено в березні 2000 року під час інтерв’ю журналісту BBC Девіду Фросту. Відео зустрічі опублікував в соцмережі Російський авіаконструктор, експерт по ефективності авіаційних комплексів Вадим Лукашевич.

«Я не представляю свою країну у відриві від Європи і цивілізованого світу», — як співав! Просто заслухаєшся! Соловей! А зараз видно — повний дятел. А я от як не уявляв собі це у 2000-му, так не уявляю і зараз, в 2015-му…» — прокоментував відео Лукашевич.

В ході спілкування Путін запевнив свого співрозмовника, що Росія є невід’ємною частиною європейської культури, але в той же час розвинене європейське суспільство іронічно називав «так званим цивілізованим світом». Російський лідер выдзначив, що не думав, що Росія коли-небудь зможе назвати альянс своїм ворогом.

«Росія — це частина європейської культури. І я не уявляю собі своєї власної країни у відриві від Європи і від так званого, як ми часто говоримо, цивілізованого світу. Тому з трудом уявляю собі НАТО як ворога», — заявив Путін

За запевненнями Путіна, сама постановка такого питання завдає шкоди і Росії і всьому світу. Тому він наполягав на значущості рівноправних і довірчих відносин із західними партнерами. При цьому Путін висловив думку про те, що Росія має намір брати участь у виробленні рішень щодо міжнародної безпеки, нарівні з Радбезом ООН. Путін підкреслив, що РФ не подобається той факт, що «рішення про безпеку приймаються в одному місці, а зачіпають інтереси і поширюються без участі Росії».

Також російський лідер не відкидав можливості вступу Росії в НАТО: «Чому ні? Я не виключаю такої можливості».

Читайте також:  Дочка путініста Машкова показала відео з Києва і звернулася до росіян: "Те, що ми творимо - це пи* дець" (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook