facebook

Ув’язнення та штрафи: що загрожує директорам шкіл за порушення карантину

У разі недотримання правил карантину керівники закладів освіти несуть цивільну, адміністративну або кримінальну відповідальність. Міністерство освіти й науки України звернулось з листом до керівників шкіл та керівників департаментів освіти й науки. Про це йдеться на сайті міністерства.



Якщо школа продовжує працювати в “червоній зоні” та не дотримується правил карантину, то директора можуть оштрафувати або посадити за ґрати.

У разі порушення правил карантину громадян можуть оштрафувати від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів, а посадових осіб – від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів.

Штраф від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років може отримати директор у випадку, якщо порушення правил призведе до суттєвого погіршення здоров’я учня.

У разі смерті неповнолітнього керівника закладу каратимуть обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади.

Читайте також:  Старшокласникам в Україні підготували нове випробування: “тепер доведеться вчити …”

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.