facebook

Не випускає студентів до вбиральні: професорка, яку президент нагородив орденом, роками цькує та принижує студентів (відео)

Не випускає студентів до вбиральні, хлопців використовує як робочу силу, а дівчат принижує. А ще розділяє студентів на “своїх” та “чужих”. Усе це про завідувачку кафедри іноземних мов, професорку Інституту міжнародних відносин Валентину Дайнеко. Саме її на День незалежності президент відзначив Орденом княгині Ольги I ступеня. Це обурило одну з її нинішніх студенток, і далі скандал покотився, як клубок. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Інститут міжнародних відносин (ІМВ) університету імені Тараса Шевченка багато років вважають чи не найпрестижнішим вишем країни. Серед випускників – президенти, судді, прокурори. Навряд чи є вихованець інституту, який би не чув про Валентину Вікторівну Дайнеко. Уже 30 років вона очолює кафедру іноземних мов. Бездоганна репутація, професорські регалії і державні нагороди. І лише зараз задавнені образи на викладачку вихлюпнулися назовні.

“Одягніться, мені огидно на вас дивитися”, – так професорка відреагувала на студентку Марію Музиченко, коли та 2 вересня дозволила собі прийти на пару в блузі без рукавів.

Саме Марія одразу після присвоєння Дайнеко чергового ордена написала про неї у фейсбуку. Тоді своїми спогадами почали ділитися інші.

“Вислухали з мамою і з вітчимом достатньо різкі образи в її кабінеті про те, що мене зґвалтують під першими ж сходами, що я вступаю сюди тільки для того, щоб вийти заміж за іноземця і виїхати за кордон”, – говорить Іветта Делікатна, випускниця ІМВ університету імені Тараса Шевченка.

Цькування дівчат серед студентства підтверджують і молодші вихованці ІМВ.

“Дівчата, жінки не можуть бути дипломатами, тому що слова “дипломата” немає в словнику, а отже, у житті”, – цитує слова викладачки випускниця Єлизавета Землянко.

Однак і хлопці часто теж упадали в немилість, особливо не кияни, запевняють випускники.

“Вона принижувала. Вона казала, що “у вас погані гени, тому що наш інститут селективний, і ви не маєте права тут учитися”, – розповідає випускник Ілля Удовиченко.

До слова, Ордени княгині Ольги Дайнеко отримувала і від Віктора Ющенка, і від Петра Порошенка. Цього року вже за кілька днів після одкровення скривджених студентів на сайті ІМВ з’явилося звернення інших випускників – на підтримку скандальної професорки. Серед підписантів – голова Офісу президента Андрій Єрмак, голова ради реформ Міхеіл Саакашвілі, екснардеп Василь Горбаль.

Останній визнає, Дайнеко сувора й вимоглива, але кожен її вихованець гарантовано знає англійську. Не зовсім так, заявляють молодші випускники.

“Вибачте, шість років після Революції Гідності, а ми вчилися за радянськими підручниками, де Куба – “вільна країна”, звісно, підручники російською, і те, що американські імперіалісти експлуатують іспанський народ”, – розповідає випускниця Єлизавета.

Домовитися про інтерв’ю з самою Дайнеко журналістам ТСН не вдається.

“Я себе дуже поважаю, тому коментаря не даватиму. Дякую за турботу і дзвінок”, – зазначила вона телефоном.

В ректораті університету Шевченка, в Офісі президента і в самому ІМВ теж відмовилися коментувати цю ситуацію. Тим часом прибічники Дайнеко обурюються, чому студенти десятиліттями мовчали, якщо їх справді цькували. Все просто, пояснюють учорашні випускники.

“Коли ти студент і живеш у гуртожитку, то знаєш: якщо ти напишеш заяву, то тебе можуть вигнати!”, – говорить Єлизавета.

Читайте також:  Вихователька в дитячому садку жорстоко побила дитину

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.