facebook

Зарахування адмінодиниці до “червоної зони” не є підставою для скасування виборів – ЦВК

У ЦВК немає інформації про наявність будь-яких перспектив скасування або перенесення виборів в Україні або на окремих її територіях у зв’язку з карантином.

Зарахування адміністративної одиниці до «червоної зони» зони епідемічної небезпеки не є підставою для скасування виборів на цій території.

Про це під час дискусії у межах шостого «Донбас Медіа Форуму» заявив член Центральної виборчої комісії Сергій Постівий, повідомляє UATV. «Наявність «червоної» зони, відповідно до постанови уряду, по суті не є підставою для того, щоб не проводити вибори», – сказав він.

За його словами, згідно з українським законодавством, вибори до місцевих рад 25 жовтня можуть бути скасовані лише у двох випадках – введення воєнного чи надзвичайного стану. Постівий додав, що нині у ЦВК немає інформації про наявність будь-яких перспектив скасування або перенесення виборів в Україні або на окремих її територіях у зв’язку з карантином.

При цьому він зауважив, що скасування або перенесення виборів «теоретично можливі», оскільки вище керівництво країни може ввести надзвичайний стан. Однак, на його думку, це складний процес. «На сьогодні говорити, що будуть якісь скасування, у нас поки підстав немає», – наголосив член ЦВК.

Місцеві вибори 2020 в Україні: що відомо


5 вересня в Україністартував виборчий процес в рамках підготовки і проведення місцевих виборів, які заплановані на 25 жовтня. Згідно з календарним планом основних організаційних заходів з підготовки та проведення місцевих виборів, до 24 вересня включно заплановане подання документів до відповідних тервиборчкомів для реєстрації кандидатів у депутати та кандидатів на посади сільського, селищного та міського голови. Відмовитися від балотування кандидат чи партія, яка його висунула, можуть до 5 жовтня.

Читайте також:  У Білорусі заявили про фальсифікацію виборів Президента

Починати здійснювати передвиборчу агітацію партія чи кандидат повинні наступного дня після реєстрації, а завершити – о 24:00 24 жовтня. Крім того, згідно з планом, тервиборчкоми повинні утворити дільничні виборчі комісії до 9 жовтня. Голосування відбуватиметься з 8:00 до 20:00 25 жовтня, а встановити його результати виборчкоми мають до 6 листопада включно.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.