facebook

Маски не захищають, а знищують — крик про допомогу українки не дасть заснути вночі

Пандемія коронавірусу в усьому світі не збирається відступати, проте є проблема серйозніша-забруднення навколишнього середовища. Щорічно в Світовий океан потрапляє 13 мільйонів тонн пластикових відходів, утворених “сміттєві острови”, яких вже налічують п’ять одиниць. Про це повiдомила Веронiка Iсаєва в Instagram.



Дрейфуючий сміття в Тихому океані займає 1% від площі водного простору – 1,8 млн метрів квадратних. 4 трильйони пакетів використовуються в усьому світі щорічно. Вони вбивають незліченні косяки риб, більше ста тисяч морських ссавців і мільйон птахів. При цьому поїдання і отруєння пластиком є причиною вимирання приблизно 800 видів тварин на сьогоднішній день.

На період карантину слід додати одноразові маски, рукавички і целофанові пакети, використовувані для продажу цих речей. У багатьох країнах була скасована заборона на використання одноразового пластику, який розкладається більше ста років. Одноразові маски – 3-5 років, але вони і вимагають спеціальної утилізації, так як є медичним відходом. Однак цим ніхто не займається.

Згодом вірогідний шанс того, що в морях і океанах одноразових масок і бульбашок від антисептиків буде більше, ніж медуз. Так як кількість сміття на Землі вже до пандемії COVID – 19 було критичним.

У Всесвітній організації охорони Здоров’я повідомляли, що наукових відомостей або даних, що вказують на необхідність у використанні масок здоровими людьми, немає. Вона потрібна лише хворій людині, який взагалі зобов’язаний перебувати на самоізоляції.

При цьому, навіть якщо говорити про безсимптомних хворих, слід подивитися на те, як люди використовують маски, а роблять вони це неправильно.

Читайте також:  У Франківську в парку Шевченка невідома жінка позрізала всі троянди

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.