facebook

Що робити при появі симптомів коронавірусу і як їх розпізнати: з’явилася докладна інструкція

Вам необхідно телефонувати сімейному лікарю, з якими ви уклали декларацію, якщо у вас з’явилися симптоми COVID-19. Серед таких, кашель, задишка, лихоманка або утруднене дихання. Доктор при обходимості повинен буде направити до вас мобільну бригаду, щоб зробити тест на коронавірус. Про це повідомляють на сторінці Національної служби здоров’я у соціальній мережі Facebook.



Тому вам не слід самостійно шукати, де можна пройти тестування, або йти в лабараторію для здачі аналізу.

Регіональну телефонну “гарячу лінію” з питань COVID-19 слід набирати, якщо у вас відсутній договір з лікарем або він з якоїсь причини відмовив у виклику мобільної бригади при наявності у вас симптомів. Медперсонал буде викликаний диспетчером обласної “гарячої лінії”, номер телефону якої можна знайти на сайті Національної служби здоров’я України або covid19.gov.ua.

Результат цього тестування буде повідомлений вам і сімейному лікарю. При підтвердженому діагнозі лікар повинен надати рекомендації по самоізоляції і домашньому лікуванню за умови, якщо захворювання протікає легко. Але може і порекомендувати звернутися в лікарню, якщо перебіг важкий.

При критичному стані, яке можна визначити по утрудненому диханню і високій температурі, слід зателефонувати 103. Бригада екстреної медичної допомоги надати висновок і якщо ви не потребуєте госпіталізації, буде надана необхідна медична допомога на місці.

Всі послуги з лікування коронавірусної хвороби в медичних установах є для пацієнта безкоштовними.

Читайте також:  У Яблунові чоловік побив пацієнтку районної лікарні і відібрав сумку з грошима

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.