facebook

У Франції опубліковані дані про економічне шпигунство США

Матеріали опубліковані газетою Liberation і сайтом Mediapart спільно з організацією Wikileaks.

1646290




Паризька газета Liberationі інтернет-сайт Mediapart опублікували 29 червня спільно з організацією Wikileaks великі матеріали, які свідчать про масштабне шпигунству в економічній сфері, яке США здійснювали щодо Франції, передає ТАСС.

“П’ять аналітичних доповідей Агентства національної безпеки (АНБ) США наочно свідчать про те, наскільки великих масштабів набули операції, які проводяться американськими розвідувальними проти французьких інтересів. Ці дані свідчать про те, що в період з 2004 по 2012 рік велася розвідувальна діяльність щодо французьких політиків і дипломатів”, – йдеться у публікації.

Газета Liberation підкреслює, що “ця наступальна стратегія випливає з тих пріоритетних цілей США в економічній сфері, які визначені в секретної документації”.

Минулого тижня Джуліан Ассанж в інтерв’ю французькому телебаченню повідомив, що створений ним сайт почне найближчим часом серію великих викривальних публікацій.

Раніше Wikileaks опублікувала документи, які, ймовірно, свідчать про таємне прослуховування Агентством національної безпеки США (АНБ) трьох президентів Франції – Франсуа Олланда, Жака Ширака і Ніколя Саркозі. У зв’язку з цим Париж виступив з різким протестом.

Читайте також:  Працівники McDonald's в США скаржаться на затримання зарплати

Шукайте деталі в групі Facebook