facebook

На Миколаївщині лікарі змусили жінку забрати в мішку ампутовані ноги чоловіка

У місті Новий Буг (Миколаївська область) жінку змусили забрати з лікарні ампутовані ноги її чоловіка, оскільки в лікарні не було коштів на утилізацію “медичних відходів”.

Резонансний інцидент обговорювався на сесії районної ради, де перед депутатами виступила подруга жінки Оксана Киричишина. Дружині пацієнта, яка страждає на епілепсію, винесли в мішку ампутовані ноги прямо з операційної, передає “Тут.Інфо”.

“Їй сказали в лікарні: прийдеш зранку, посидиш, поки закінчиться операція, і забереш ноги з собою. І дають їй цей мішок з ногами на плечі. Вона йде, непритомніє, тому що, як вона мені потім розповіла: я відчувала тепло цих ніг у себе на плечах”, – розповіла Киричишина.

Мер міста повідомив їй, що за законом саме так і повинні діяти родичі. А Киричишина закликала депутатів вирішити питання з утилізацією медичних відходів.

Зі свого боку головний лікар лікарні звинуватив жінку в тому, що вона “не спробувала розібратися в ситуації” і не звернулася по допомогу до керівництва.

“Ви взяли цей мішок на плечі… Навіщо ви це зробили? Стосовно утилізації. Наша установа піднімала це питання неодноразово. У нас був центр утилізації, який благополучно на території ветслужби місцеві жителі розікрали, розібрали на металобрухт, і воно стоїть розвалене”, – сказав він, зазначивши, що на відновлення пункту будуть потрібні сотні тисяч гривень.

Читайте також:  У “співочого ректора” Поплавського виявили не задекларовані маєток і дорогі авто (фото, відео)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.