facebook

Ексміністр енергетики Ігор Насалик йде на вибори міського голови Калуської ОТГ

16 вересня у Калуші відбулася конференція міської організації Української партії. Мета — висунення кандидатів у депутати Калуської міської ради та кандидата на посаду міського голови Калуської міської територіальної громади на перших виборах 25 жовтня.



Щодо виборів Калуської міської ради, то Українська партія висунула максимально можливу кількість кандидатів – 38. Першим номером у списку буде Оксана Шутяк – вона є депутатом міськради чинного скликання, інформують “Вікна”

Загалом у списку 17 жінок і 21 чоловік. Також конференція затвердила єдиний і територіальні виборчі списки кандидатів у депутати Калуської міської ради. Нагадаємо, партії, які братимуть участь у виборах Калуської міської ради, мають подати виборчі списки кандидатів у депутати на кожен з округів. У списку має бути не менше п’яти і не більше 12-ти кандидатів. І оскільки на території Калуської громади утворено чотири округи, то партії мають подати від мінімальних 21-го (по п’ять на округ плюс перший кандидат) до 38-ми (загальний склад ради) кандидатів.

Міська організація Української партії також вирішила підтримати кандидатуру Ігоря Насалика на виборах міського голови Калуської громади. Ігор Насалик не буде кандидатом від цієї політичної сили – вірогідно, на вибори він йтиме самовисуванцем, або балотуватиметься від партії «Європейська солідарність» (конференція її міської організації станом на 17 вересня ще не відбулася).

Нагадаємо, наприкінці серпня у Калуші відбулася закрита зустріч колишнього міського голови, екс-міністра енергетики і вугільної промисловості Ігоря Насалика з представниками міських партійних організацій «Європейської Солідарності» та Української партії. Тоді Ігор Насалик повідомив, що «Європейська Солідарність» та Українська партія будуть висувати спільного кандидата на виборах міського голови, однак він спростовував перспективу свого балотування.

Читайте також:  Увага! Дністер у небезпеці!

Починаючи з 1998 року, тричі на виборах до Верховної Ради України і двічі — на виборах міського голови Калуша — Ігор Насалик здобував найбільшу підтримку виборців міста. Проте на останніх виборах до Верховної Ради України у липні минулого року Ігор Насалик у Калуші поступився висуванцю партії «Слуга народу» Едуарду Прощуку і став лише другим, а у Калуському районі – тертім, поступившись окрім Едуарда Прощука, ще й Олександру Шевченку.

Українська партія мала більшість депутатів у Калуській міській раді, яку було обрано у 2010 році. Проте вже на виборах у 2015 році Українська партія провела в

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.