facebook

Одруження сприяє ожирінню – вчені

Сімейні люди схильні поглинати більшу кількість їжі і менше рухатися, ніж самотні чоловіки і жінки.

1646286




Вчені з’ясували, що чоловіки і жінки, які перебувають у шлюбі, більше схильні до ожиріння, ніж самотні люди. Дослідники опублікували результати своєї роботи в журналі Social Science & Medicine.

Лікарі спростували думку про те, що сімейне життя благотворно впливає на здоров’я. Вчені проаналізували індекс маси тіла – величину, яка дає змогу оцінити ступінь відповідності маси тіла людини та її зріст, – у 10 226 осіб з дев’яти країн світу: Австрії, Франції, Німеччини, Італії, Нідерландів, Польщі, Росії, Іспанії та Великобританії.

Згідно з даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, нормальний індекс маси тіла повинен приймати значення від 18,5 до 25.

Результати роботи показали, що індекс маси тіла самотнього чоловіка в середньому дорівнює 25,7, а одруженого – 26,3. Для жінок ці значення становлять 25,1 і 25,6 відповідно. Автори дослідження стверджують: результати роботи свідчать про те, що сімейні люди схильні поглинати більшу кількість їжі і менше рухатися, ніж самотні чоловіки і жінки.

Найтовстіший чоловік Великобританії помер у віці 33 років

Нагадаємо, раніше дослідники встановили, що брак сну, зокрема, підвищує ризик пристраститися до алкоголю, набрати зайву вагу і ускладнює процес відмови від куріння.
За матеріалами: Газета.Ru

Читайте також:  Скарб часів Олександра Македонського виявили в Ізраїлі

Шукайте деталі в групі Facebook