facebook

Окупація УКРАЇНСЬКИХ територій ставить під сумнів легітимність кремлівсько-путінського режиму

До Конституційного суду РФ направлена скарга, в якій зазначається: «Анексія Криму ставить під сумнів



легітимність конституційного ладу Росії».

Керівник російського Товариства захисту прав споживачів «Громадський контроль» Михайло Аншаков зі своїми соратниками Валерієм Відставних і Костянтином Селезньовим подали до Конституційного суду РФ скаргу, що вимагає визнати закон про приєднання Криму неконституційним, повідомляє прес-служба організації.

Зокрема, автори документа вказують на невідповідність закону статтям 15, частина 4 і 16, частина 2 Конституції.

Анексія Криму «ставить під сумнів безперервність міжнародних державних зобов’язань РФ, легітимність нового конституційного ладу Росії, можливість його стабільного існування, відсутність у ньому внутрішніх протиріч», вважають заявники.

Протягом 3 місяців Конституційний суд вирішить, чи прийняти до розгляду скаргу.

У «Громадському контролі» в якості причини для скарги назвали відмову Мін’юсту зареєструвати в листопаді 2014 рух «Союз на підтримку російсько-української дружби».

У міністерстві пояснили, що, відповідно до закону про приєднання півострова, Крим є суб’єктом РФ, тому рух не є міжнародним. Раніше Аншаков оскаржив відмову в Замоскворєцькому суді, але скаргу не задовольнили з таким же формулюванням.

На думку представників Товариства захисту прав споживачів, відмова також порушує Конституцію – статтю 30, частина 1.

Раніше громадський резонанс викликала пам’ятка Товариства «Громадський контроль» для туристів, які збираються відправитися в Крим. У ній, зокрема, закликали спершу отримувати дозвіл на поїздку у влади України. Також автори замітки радили не робити в Криму операції з нерухомістю. Крим і Севастополь в замітці названі «окупованою територією».

Джерело – http://novayagazeta.livejournal.com/3300969.html

Читайте також:  В зоні бойових дій загинув франківець Віталій Кузнєцов

Шукайте деталі в групі Facebook