facebook

Нафта дешевшає на тлі новин з Греції

Додатковий тиск на вартість “чорного золота” надають дані про видобуток нафти країн ОПЕК.

1646862




Світові ціни на нафту в середу, 1 липня, демонструють негативну динаміку на тлі стурбованості інвесторів щодо перспектив Греції після різкого загострення кризи в країні, свідчать дані торгів.

Станом на 7:25 за Києвом вартість серпневих ф’ючерсів на північноморську суміш Brent знизилася на 0,73% – до 63,04 долара за барель. Ціна серпневих ф’ючерсів на WTI опустилася на 1,13% – до 58,8 долара за барель.

Міжнародний валютний фонд (МВФ) підтвердив у вівторок, 30 червня, що не отримав від Греції виплати за кредитом в розмірі приблизно 1,5 мільярда євро. 5 липня в Греції відбудеться референдум щодо угоди з міжнародними кредиторами.

Додатковий тиск на вартість “чорного золота” надають дані дослідження агентства Рейтер, згідно з якими видобуток нафти країн ОПЕК підвищився в червні до максимальної позначки за три роки в 31,6 мільйона барелів на день з 31,3 мільйона барелів на день в травні.

“Видобуток нафти в Іраку підвищився до рекордно високої позначки в цьому місяці, а видобуток країн ОПЕК досягає 32,1 мільйона барелів на день проти цільового показника в 30 мільйонів барелів на день”, – написали в свою чергу в аналітичній записці експерти ANZ.

Як повідомляв Кореспондент.net, 30 червня ціни на нафту також демонстрували негативну динаміку на тлі стурбованості інвесторів щодо вирішення боргового питання Греції.
За матеріалами: РИА Новости

Читайте також:  Держава проти Коломойського. Як в Україні борються за нафту

Шукайте деталі в групі Facebook