facebook

Раду Євросоюзу очолив Люксембург

Люксембург головує в ЄС вже 12-ий раз.

1646859



Люксембург з середи, 1 липня, на шість місяців очолить Раду Європейського Союзу – органу ЄС, що засідає на рівні міністрів країн-членів. Країна займеться, зокрема, узгодженням позицій з міграційної політики, питаннями розширення Євросоюзу і боротьбою з ухиленням від податків.

Люксембург, який прийме естафету від Латвії, головуватиме в ЄС вже 12-й раз. За цей час повноваження голови Ради ЄС неодноразово змінювалися. Наразі тимчасовий глава ради міністрів забезпечує процедуру законотворчості, стежить за виконанням раніше позначеної повістки ЄС і компромісом між країнами-членами, а тому повинен займати нейтральну позицію щодо низки спірних питань.

Люксембург з липня по грудень головуватиме на засіданнях постпредів країн-членів ЄС і міністерських зустрічах, окрім Ради ЄС із закордонних справ, де ця роль відводиться главі європейської дипломатії.

У вирішенні низки важливих питань головування не буде відігравати істотної ролі. Політична вага Люксембургу буде обмеженою, в тому числі, в обговоренні ситуації навколо України – голова Ради ЄС зосередиться на реалізації узгоджених країнами-членами норм.

До вересня Євросоюз повинен буде вирішити долю індивідуальних санкцій проти представників України і РФ, яких в ЄС вважають відповідальними за підрив територіальної цілісності України.
За матеріалами: РИА Новости

Читайте також:  “Звідки у вас береться стільки зухвалості…”: Святковий виступ Марини Порошенко приголомшив українців

Шукайте деталі в групі Facebook