facebook

Світоліна: Я не дуже люблю грати на траві

Українська тенісистка прокоментувала свій стартовий успіх на Вімблдоні

1646894




“Було досить важко. Я не дуже люблю грати на траві. Коли тренуєшся, то виходить одне, виходиш на матч – зовсім інше. На Вімблдоні ж не пускають тренуватися на ігрові корти. А тренувальні вже пристойно витоптані. Тому створюється враження, що можна на траві грати у свій стиль, покриття майже як хард. Виходиш на матч, а трава – висока, дуже складно пересуватися.

Так, ще й за жеребом у першому колі мені постійно траплялися тенісистки, які добре грають на трав’яному покритті (Бартолі, двічі – Дої). Мисакі зовсім не тримає м’яч у грі, відразу намагається забити. Принаймні на траві. Я жодного разу не грала проти неї на інших покриттях. Ми разом тренувалися, але відчуття були зовсім іншими. Тому й матч сьогодні вийшов нервовий. Мені здавалося, що гра якась дурна. Той теніс, який я планувала на цей матч, у мене не виходив. Японка просто мені забивала. Тому доводилося міняти ритм, реагувати на всі її удари, якими способами перебивати м’яч на бік суперниці.

Дої грала дуже здорово. І мій стиль гри для неї дуже зручний. Торік я так і не намацала жодного способу обіграти її: намагалася готувати комбінації, а моя суперниця швиденько пробивала навиліт. Тому що на траві мій теніс не працює проти таких гравців. Доводилося імпровізувати, використовуючи якісь незвичні, дивні удари. І для мене це, чесно кажучи і зовсім не гра. Ось у чоловіків на траві здорово виглядає стиль подача-вихід до сітки. Але це не моя гра.

Я стала більше ризикувати, якомога більше м’ячів повертати на бік суперниці. Напевно, за рахунок цього постійного ризику, ігри на межі, мені і вдалося нарешті здобути перемогу на Вімблдоні”, – прокоментувала свою перемогу Світоліна.

Читайте також:  Чек на 10 мільйонів доларів: Усик зустрінеться з росіянином Гассієвим у фіналі Всесвітньої боксерської суперсерії

Нагадаємо, що 30 червня в першому раунді змагань Еліна Світоліна не без зусиль обіграла японку Мисакі Дої – 3:6, 6:3, 6:2.
За матеріалами: sapronov-tennis.org

Шукайте деталі в групі Facebook