facebook

Міноборони планує закупити для Повітряних сил ЗСУ нові літаки: підготовлено проект контракту

Міноборони України і Збройним силам країни необхідно оновлювати авіапарк, а експлуатація старої техніки є неприпустимою, проте це наявні реалії, заявляє віце-прем’єр — міністр з питань стратегічних галузей промисловості, голова урядової комісії з розслідування обставин катастрофи літака Ан-26 у Харківській області Олег Уруський.

«Я думаю, що, безумовно, ми маємо робити це (оновлювати авіапарк ЗСУ). Абсолютно неприпустимо, що у нас в експлуатації перебуває така стара техніка, але, на жаль, це реалії нашої країни», — сказав Уруський.

Він також додав, що Міноборони України вже підготувало проект контракту з ДП «Антонов» на постачання трьох літаків Ан-178.

«Сподіваюся, що ми і надалі збільшуватимемо кількість літаків, які замовлятиме наше Міністерство оборони», — сказав Уруський.

Ан-178 – середній транспортний літак, що призначений для доставки особового складу, озброєння і легкої військової техніки посадковим та парашутним способами, транспортування матеріальних засобів, пошти та інших вантажів «в навал» або в стандартній тарі та вантажів на піддонах загальною вантажопідйомністю до 18 т.

Як повідомляла група «ІС», 



військові інженери відновили декілька аеродромів для ЗСУ.

Читайте також:  У Карпатах другий день поспіль шукають заблукалого туриста. Фото

Шукайте деталі в групі Facebook