facebook

Дівчина одягала лінзи мокрою рукою, і це стало її помилкою – про це вона дізналася, коли майже осліпла

Виявилося, вона сама мимоволі створила ситуацію, через яку її зір погіршувався



Мешканка Единбурга Шарлотта Кларксон вирішила поліпшити зір за допомогою коригувальних лінз. Спочатку дівчина бачила прогрес, але з часом почала сліпнути. Як виявилося, весь цей час шотландка неправильно вставляла лінзи в очі.

24-річна Шарлотта носила лінзи з 13 років. Зазвичай вона одягала їх перед сном: за ніч вони змінювали форму передньої частини ока, тонізуючи очний м’яз, і допомагали дівчині добре бачити вдень, пише Daily Mail. Але одного разу, прокинувшись вранці, вона відчула дискомфорт.

З кожним днем стан Шарлотти погіршувався: одне око стаkj червоним, запалениv, а пізніше з’явився ячмінь. Лікар виписав їй очні краплі nf антибіотики, але лікування не принесло результатів. Тоді вона вирішила звернутися ще до одного фахівця.

“Він подивився на моє око під мікроскопом і відразу здригнувся: “О боже мій!”, І тоді я зрозуміла, що справа точно не в ячмені, – згадує Кларксон. – До цього часу моє обличчя розпухло, і я майже нічого не бачила правим оком”.

Лікар відразу поцікавився у дівчини, чи не потрапляла в очі вода. Шарлотта зізналася, що перед тим як вставити лінзи вона зволожує руки. Це і було її помилкою.

Разом з водою на рогівку ока потрапив крихітний водний паразит під назвою акантамеб, який викликає розвиток кератиту – захворювання, що провокує сліпоту.

“Я поняття не мала, що поводження з лінзами навіть злегка вологими руками може викликати таку проблему”, – говорить дівчина.

Шарлотті пощастило, що вона вчасно звернулася до грамотного фахівця, інакше вона могла б осліпнути. Лікування було дуже довгим, і до нормального життя дівчина змогла повернутися тільки через 18 місяців.

Читайте також:  Як виглядає українка з найбільшими очима у світі: фото красуні

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.