facebook

РаSSєя “запускає” новий спецпроект “Спутнік” для дезінформації жителів країн Балтії!

За повідомленням порталу “DELFI”, Департамент державної безпеки Литви (ДДБ) попередив про російський проект “Спутні



к”, у рамках якого створюються Інтернет-портали, телебачення та радіостанція.

За інформацією Департаменту, цей проект покликаний поширювати російську пропаганду і передбачає створення центрів у всіх трьох Балтійських державах, а також публікацію новин російською, естонською, латиською та литовською мовами.

“При вході в інформаційний простір Балтійських та інших країн автори проекту “Спутнік” мають наміри сформувати з місцевих журналістів та оглядачів професійні команди, які б готували спеціальні інформаційні повідомлення, сюжети, брали інтерв’ю і оперативно передавали підготовлену інформацію“, – йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті ДДБ.

Представники “Спутніка” намагатимуться “представити Литву як таку, що нетерпимо ставиться до національних меншин, маніпулює неофашистськими і націоналістичними поняттями, поширюватимуть дезінформацію про стратегічні проекти Литви”.

“ДДБ звертає увагу журналістської громадськості, суспільства і кожного громадянина на цей підготовлений в Росії дороговартісний стратегічний проект і закликає не вступати в непрозорі операції, критично оцінювати пропозиції про співробітництва. Про подібні пропозиції ми просимо інформувати ДДБ”, – йдеться в повідомленні.

У листопаді минулого року Росія повідомила про створення нової фінансованої державою зарубіжної служби новин. Нова служба новин “Спутнік” створена на базі підконтрольного кремлівсько-путінському режиму агентства новин “РИА Новости” і радіостанції “Голос Росії”. Служба під керівництвом відомого телеведучого Дмитра Кісєльова обіцяє транслювати новини на іноземних мовах по радіо та Інтернету.

Джерело – http://ru.delfi.lt/news/live/dgb-preduprezhdaet-o-deyatelnosti-v-ramkah-proekta-sputnik-v-litve.d?id=68387512

Читайте також:  Прикарпатці гідно представили область на конкурсі «Юна супермодель України 2016». ФОТО

Шукайте деталі в групі Facebook