facebook

РНБО: Війна на Донбасі триватиме ще довго

Разом з тим в РНБО зазначили, що НАТО є союзником України.

1647473



Війна на сході України триватиме ще довго, заявив заступник секретаря РНБО Олександр Литвиненко під час 11-ї асамблеї громадської ліги Україна-НАТО.

“Війна триває. І триватиме ще довго. Перемога від неї залежить насамперед від України. Від чіткого усвідомлення ситуації, від чіткого визначення своїх сил і від роботи із союзниками. У цьому випадку НАТО є союзником”, – зазначив він.

Своєю чергою заступник керівника місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг сьогодні заявив, що сепаратисти підводять полагоджене важке озброєння до лінії розмежування.

“Представники місії ОБСЄ зафіксували, що важке озброєння виходить з тих зон, де його розміщували нібито для ремонту. Хочемо зазначити, що мінські домовленості не передбачають того, що на контактну лінію потрібно знову завозити важке озброєння”, – додав він.

Ситуація в зоні АТО зберігається напруженою, епіцентром бойових дій залишається Донецький і Маріупольський напрямки. Сторони конфлікту продовжують обвинувачувати одна одну в обстрілюванні Донбасу. На Маріупольському напрямку обстріли спостерігають в районі Новотроїцького та Широкиного.

Як повідомляв Корреспондент.net, у ДНР назвали Широкине демілітаризованою зоною.

Однак сьогодні в штабі АТО заявили, що попри обіцянку здемілітаризуватись, сепаратисти продовжують бити по Широкиному.

На Донецькому напрямку найскладніша ситуація під Мар’їнкою, не припиняється вогонь в районі Красногорівки, Пісків і Авдіївки, а також у самому Донецьку.

Нагадаємо, що раніше начальник Генштабу Віктор Муженко заявив про швидкий напад сепаратистів поблизу Донецька. За його даними, біля міста зібралось до 5 тис. озброєних людей на танках і бронемашинах.

На Луганському напрямку сепаратисти активізувались на півночі Бахмутської траси – в районі Кримського та Сокольників. Також було зафіксовано збройні провокації поблизу с. Золоте і Станиця Луганська. Сепаратисти продовжують бити по Широкиному.
За матеріалами: РБК-Украина

Читайте також:  Виборами в ОРДЛО Москва хоче вбити двох зайців, – політолог

Шукайте деталі в групі Facebook