facebook

У Івано-Франківську відкрили музей історії спорту. ВІДЕО

В Івано-Франківську відкрили музей спорту. Його облаштували до 80-річчя коледжу фізичного виховання.

На першій спортивній експозиції представили речі учасників олімпіад, призерів чемпіонатів Європи та України, пише Ратуша з посиланням на Суспільне.

Один з ініціаторів створення музею – викладач Івано-Франківського коледжу фізичного виховання Михайло Верес розповідає, що зараз працюють над тим, щоб музей отримав офіційни статус.

На сьогоднішній день ми маємо футболки випускників коледжу, які є гравцями команди України. Ми маємо футболку Романа Яремчука. Також маємо номери, під якими виступала Тетяна Ляхович на трьох Олімпійських іграх. Разом з львівськими науковцями зібрали великий двотомник і твори Тараса Франка, він дуже багато писав про спорт, – розповідає Михайло Верес.

Майстер спорту України міжнародного класу, чемпіонка світу та Європи серед юніорів та учасниця Олімпійських ігор в Афінах Неля Непорадна пригадує, що у коледжі їй доводилось працювати з такими кумирами, як Сергій Осович та Роман Вірастюк.

Тут відбулось моє становлення як спортсмена і особистості. Я пишаюсь, що тут навчалась. Для мене дуже приємно, що сьогодні відкривається такий музей слави, де студенти можуть побачити хто навчався, чого досягали. Це буде для них мотивацією, – каже Неля Непорадна.

Читайте також:  Ніцой знову пройшлася по Довбику: він множить на нуль нашу українізацію!

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.