facebook

Вчені розповіли, де найімовірніше можна заразитися COVID-19

Голландські вчені з’ясували, де з більшою ймовірністю люди ризикують заразитися коронавірусом.



На їхню думку, людина швидше за все заразиться COVID-19 в ліфті. Краплі вірусу можуть зберігатися в кабіні ліфта від зараженої людини до 30 хвилин. У зв’язку з цим вчені порекомендували людям дотримуватися певних правил обережності, повідомляє УНІАН.

Фахівці відзначають, що найбільше крапель з вірусом виділяється, коли людина кашляє або голосно розмовляє. Крихітні аерозольні краплі не осідають відразу на землю, а затримуються в повітрі. Це з’ясувалося під час експерименту. Вчені розпилювали в ліфті аерозолі, а двері були відкриті тільки 20% часу. Після цього за допомогою лазерного світла фахівці перевірили і з’ясували, що потрібно близько 25 хвилин, перш ніж кількість аерозольних крапель впаде в 100 разів.

Таким чином, користувачі ліфтів можуть вдихнути від декількох десятків до декількох тисяч частинок COVID-19 за хвилину в кабіні ліфту середнього розміру після того, як інфікована людина заговорила або кашлянула там за кілька хвилин до цього.

Експерти наполегливо рекомендують в кабіну ліфта заходити в захисній масці і рукавичках. Також не рекомендується розмовляти при користуванні ліфтом.

Найкраще, якщо є можливість, користуватися сходами, щоб виключити ризик зараження COVID-19 в ліфті.

Читайте також:  ООН роздає жителям Донбасу гроші

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.