facebook

Податок на заслужену пенсію: українцям вперше пояснили, як це працюватиме

Буквально днями глава українського уряду Денис Шмигаль прокоментував необхідність переходу на накопичувальну пенсійну систему. Прем’єр-міністр особливо зазначив, що перехід від солідарної пенсійної системи до накопичувальної є питанням найближчого майбутнього.



Про це стало відомо завдяки повідомленню порталу “Хвиля”.

Держава незабаром вже не зможе забезпечувати виплату всім громадянам, які досягли віку виходу на заслужений відпочинок, а тому вони будуть самі відкладати гроші собі на старість. В даний час в українському парламенті вже знаходяться на розгляді кілька проєктів з накопичувальних пенсій, проте поки жоден з них ще не був винесений на голосування. Найактивніше обговорюється законопроєкт під номером 2683, який “очікує розгляду”.

Основними пунктами цього законопроєкту є те, що накопичувальна пенсійна система стартує в Україні з 2023 року. По одному відсотку з зарплат відраховуватимуть всі працюючі українці і ще по два відсотки на кожного співробітника відраховуватимуть їх роботодавці. Ці гроші акумулюватимуться на індивідуальних пенсійних рахунках у новій структурі — Пенсійному казначействі, а також у недержавних пенсійних фондах, які пройдуть спеціальний відбір.

У разі передчасної смерті людини, кошти обіцяють передавати спадкоємцям. Управляти пенсійними грошима стануть ті, пройшли відбір компанії з управління активами, а зберігатися гроші будуть в державних банках. Накопичені кошти можна буде отримати або одноразово (всю суму), або частинами — як звичайну пенсію, щомісяця.

Читайте також:  "Геройське село": Із Красного на Прикарпатті пішли захищати Батьківщину в зоні АТО 33 чоловіки

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.