facebook

В ОБСЄ назвали умови для скерування спостерігачів за виборами на Донбасі

Міжнародні спостерігачі вирушать на Донбас лише на запрошення Києва.

1647995



Спостерігачі Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) поїдуть на вибори на Донбас тільки за наявності офіційного запрошення київської влади. Про це заявив глава бюро Міхаель Лінк, пише КоммерсантЪ у п’ятницю, 3 липня.

“БДІПЛ спостерігає за ходом виборів на запрошення країн-учасниць ОБСЄ – саме вони і повинні скерувати запрошення на моніторинг. Ми готові моніторити регіональні вибори в Україні на запрошення влади України”, – наголосив Лінк.

Раніше глава самопроголошеної Донецької народної республіки Олександр Захарченко заявив про призначення на 18 жовтня 2015 року проведення “місцевих виборів на всій території ДНР”.

У свою чергу в керівництві самопроголошеної Луганської народної республіки (ЛНР) заявили, що поки обговорюють лише можливість одночасного з ДНР проведення місцевих виборів.

Як повідомляв Кореспондент.net, президент України Петро Порошенко заявив, що спроби провести окремі вибори в Донбасі 18 жовтня матимуть руйнівні наслідки.

Читайте також:  Волонтер розповів про допомогу Зеленського армії, коли той ще не був президентом

Шукайте деталі в групі Facebook