facebook

У Львові 3-річний хлопчик проковтнув магнітні кульки, які пробили кишківник: дитина в реанімації

Малюку довелося видалити частину розірваного кишківника.



У Львові прооперували трирічного хлопчика, який проковтнув магнітні кульки від гри. Кульки потрапили у кишківник, пошкодили його у двох місцях і викликали перфорацію. Термінову операцію хлопчику зробили 10 жовтня, зараз він у реанімації.

Як розповів ZAXID.NET заступник головного лікаря лікарні Роман Герега, дитині довелося видалити частину розірваного кишківника.

“Хлопчик проковтнув п’ять магнітних кульок від якоїсь гри. Батьки цього відразу не помітили, кульки в організмі дитини були більше доби, потрапили у кишківник і викликали перфорацію. Вони пробили кишку у двох місцях і випали в черевну порожнину. Пішов перитоніт. Дитячим хірургам довелося видалити частину розірваної кишки, бо зшити її було неможливо”, – зазначив головний лікар.

Спершу хірурги думали, що перитоніт викликав апендицит, але під час оперативного втручання з’ясувалося, що то магнітні кульки пробили кишківник у двох місцях.

Зараз хлопчик у реанімації, де проходить відповідне лікування.

За словами лікарів, останнім часом почастішали випадки, що малі діти ковтають різні дрібні предмети, деталі від конструкторів, ігор, магнітні кульки.

Читайте також:  В окупованому Криму сталася страшна ДTП: багато жeртв

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.