facebook

На українців чекає зміна системи оплати праці: у кого буде найвища зарплата

В Україні незабаром зміниться система оплати праці. Згідно з новими правилами, оклад буде скорочуватися, а все інше потрібно буде заробити при виконанні норм і завдань.



У зв’язку з цим, найвищі зарплати будуть у програмістів, аграріїв, фармацевтів і генетиків, йдеться в матеріалі “Обозревателя”.

Не виключено, що в країні можуть з’явитися і нові професії, які будуть займати високі місця в рейтингу найбільш оплачуваних.

“Наприклад, автоматизація тих же аграріїв, або інших професійних сфер. Можливо, якщо у нас буде робота над вакциною від Сovid-19. Тоді точково будуть високооплачувані фармацевти, генетики, біогенетики. Але мені здається, що потенціал ринку українських працедавців не дуже великий”, – сказала HR-експерт Тетяна Пашкіна.

Є й кілька сфер, які можуть стати більш прибутковими, але зарплати IT-сфери і далі будуть набагато вище всіх інших.

“Якщо раніше були вакансії, де велика частина оплати – це був стабільний оклад, і невеликий відсоток був бонусним. Тепер багато роботодавців налаштовані на те, щоб зробити постійну частину мінімальною, а відсоток – максимальним. Вони хочуть орієнтуватися на те, щоб людина більше працювала на результат. Це вигідно і роботодавцю і працівникові. Адже обидва можуть заробити набагато більше, ніж планували спочатку”, – зазначила Пашкіна.

Така система не буде стосуватися тільки сфер продажів і послуг. В інших сферах співробітники також можуть отримати заохочення, скоротивши витрати своєї компанії.

Нагадаємо, що через пандемію рівень бідності в Україні виросте вже до кінця цього року.

Читайте також:  Боялась за власне життя та взяла зі собою ніж: На Львівщині дівчина під час сварки вбила колишнього хлопця

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.