facebook

COVID-19 в Івано-Франківській області

В Україні за останню добу виявили 6 410 випадків COVID-19, на Прикарпатті – 214. На даний момент Івано-Франківщина входить в трійку областей з найменшим приростом захворюваності: Закарпатська область – +165, Волинська область – +167, Івано-Франківська область – +214. Хоча, відповідно до оновлень епідемічного зонування державною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, Івано-Франківськ знаходиться в червоній зоні.

Спираючись на статистичні дані, міська влада Івано-Франківська відзначає, що кількість пацієнтів міських медичних закладів зменшується і тенденція росту кількості осіб, які видужали досить хороша. В свою чергу, Івано-Франківська міська рада подала до Окружного адміністративного суду Києва позов, в якому просить визнати нечинною постанову Кабінету міністрів у частині встановлення в Україні “зеленого”, “жовтого”, “помаранчевого” та “червоного” рівнів епідеміологічної небезпеки поширення COVID-19.

До того ж, міська рада Івано-Франківська прийняла рішення поетапно відновлювати роботу дитячих садків та шкіл, посилаючись на численні звернення батьків та на конституційне право громадян України здобувати освіту. “Ми прийняли таке рішення – з понеділка виходимо з карантину в дитячих садочках. Щодо шкіл, мені би дуже хотілося, щоб ми їх відкрили, але бачите, яка ситуація, місто знову потрапило до червоної зони, тому цей тиждень будемо навчатися дистанційно у школах” – говорить міський голова Руслан Марцінків.

Попередньо, початкові школи (учні 1-4 класів) мають відновити роботу з 21 вересня. А з 28 вересня повернуться до очного навчання учні середніх і старших класів, а також позашкільних закладів. Закладам освіти приватної форми власності на території Івано-Франківської міської територіальної громади депутати рекомендують забезпечувати право на освіту здобувачам освіти згідно з рішенням засновника. Наголошується, що адміністраціям закладів освіти потрібно забезпечити неухильне дотримання працівниками усіх санітарно-гігієнічних вимог для протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).

Читайте також:  В Івано-Франківську студенти отруїлися невідомою речовиною, вісім осіб у лікарні

Відповідальність за стан здоров’я учнів (вихованців) – покладається на батьків, здобувачів освіти або осіб, що їх замінюють.




І пам’ятаймо, що наше здоров’я залежить тільки від нас.

Шукайте деталі в групі Facebook