facebook

Рада поставила під загрозу отримання $3 млрд кредиту від МВФ і СБ

Цього тижня Україна могла виконати умови, необхідні для прогресу у співпраці з МВФ і СБ, однак цього не сталося.

1648460



Міністр фінансів Наталія Яресько звинуватила Верховну Раду в затягуванні з ухваленням чотирьох законопроектів, які необхідні для отримання від Міжнародного валютного фонду (МВФ) і Світового банку кредиту в розмірі 3 мільярдів доларів.

“Цього тижня наша країна могла виконати умови, необхідні для подальшого прогресу у співпраці з МВФ та Світовим банком. У свою чергу, жоден з чотирьох проектів законів, необхідних для цього прогресу, не був прийнятий”, – написала Яресько на своїй сторінці в Facebook.

Глава Мінфіну стверджує, що парламент повинен, зокрема, прийняти закон про систему гарантування вкладів фізичних осіб, що, за її словами, значно посилить захист вкладів громадян України.

Яресько наполягає, що Раді необхідно проголосувати за закон про механізми впливу на підприємства-боржники Нафтогазу України і за уточнення підслідності національного антикорупційного бюро.

Міністр також вимагає ухвалити проект закону про регулювання у сфері комунальних послуг.

“Ми закликаємо народних депутатів України зробити прийняття цих проектів законів першим пріоритетом наступного пленарного тижня. Ми не можемо нехтувати фінансовою підтримкою, якої так потребує український народ в часи тяжкої економічної кризи”, – звернулася до нардепів Яресько.

Як повідомляв Кореспондент.net, 2 червня Верховна Рада прийняла скандальнийзаконопроект про реструктуризацію валютних кредитів. Документ зобов’язує банки конвертувати всі споживчі кредити в іноземній валюті за курсом на момент підписання договору – приблизно по 5 грн.

Президент Петро Порошенко жорстко розкритикував цей закон. Глава держави вважає, що проголосувавши за реструктуризацію валютних кредитів, депутати поставили під загрозу стабільність економіки.

За матеріалами: Корреспондент.net

Читайте також:  За тиждень до 1 вересня: Рада ухвалила новий закон про освіту, що зміниться

Шукайте деталі в групі Facebook